..Yangın Algılama
Voles' le Maksimum Güvenlik.. |
Yangın algılama sistemleri yangını başlangıç aşamasında algılayarak kısa zaman içinde müdahale edilmesini sağlar. 2002 yılında çıkan Binaların Yangından Korunması Hakkında ki yönetmelikle binalarda yangın sistemlerinin kurulması zorunlu hale getirilmiştir.Yangın algılama sistemlerinin çalışma prensibi dedektörler vasıtasıyla duman,alev ve ısıyı algılamaktır.Ayrıca oluşturulan senaryoya göre asansör,çıkış kapıları,turnikeler ve elektrik sistemi gibi pek çok cihazlara uyarı göndererek olası zararları asgariye indirirler.
Yangın algılama sistemlerine genel olarak konvansiyonel, analog, adresli ve inteligent akıllı adresli sistemler kullanılmaktadır.
Konvansiyonel sistemler az sayıda dedektör kullanımı olan az odalı veya bölmeli yerlerde kullanılır.Algılamayı bölge olarak yapar.
Analog adresli sistemler çok sayıda dedektör kullanımı gerektiren ve çok bölmeli yerlerde kullanılır.Kablolama kolaylığı,fazla dedektör kullanımına ve dedektörlere adres tanımlamasına imkan vermesi nedeni ile avantajlıdır.Sistemin Diğer bir özelliği de Kontrol panelinden yapılan ayarlama ile tespit edilen değerlere göre algılama yaptırılmasıdır.
Akıllı inteligent adresli sistemler de kablolama ve adresleme analog adresli sistemle aynı olmakla beraber dedektörler kendi üzerlerinde bulunan mikroişlemcileri vasıtasıyla sensörlerden gelen bilgileri kendi hafızalarında bulunan yangın algoritmaları ile karşılaştırarak yangın olup olmadığına karar verirler.Bu işlemi çok süratli yaptığı için çok sayıda dedektör kullanılan projelerde avantaj sağlar ayrıca yalancı alarmlara karşı emniyetlidirler.
Yangın Sistemleri, Yangın Alarm Sistemleri, yangın ihbar sistemi, yangın ihbar, Yangın Algılama, Yangın Söndürme, yangin ihbar sistemleri, duman dedektörü, alev dedektörü, ısı artış dedektörü, yangin ihbar sistemleri, yangın butonu, yangın kornası, yangın sireni, konvansiyonel yangın ihbar sistemi, analog yangın ihbar sistemleri, lpg gaz sensörü, hochiki, adresli yangın ihbar sistemleri